söndag 11 februari 2018

KALASTEMA - STRANDPARTY MTT I VINTERN


Många "vinterbarn" får ju aldrig ha ett strandparty, men det kan vara ett riktigt kul tema till barnkalaset även om det är mitt i kalla vintern. Men enkla medel fixar ni sommarkänslan.TIPS FÖR ATT SNABBT SKAPA SOMMARKÄNSLAN TILL PARTYT


 • Gör en somrig inbjudan. Köp vykort, kort med strandbilder, blommar eller liknande. Vill ni fixa själv så läs längre ner.
 • Man kan i inbjudan skriva att de som vill får gärna ta på sig somriga kläder och ta med solbrillorna. Det blir direkt en härlig och rolig känsla när de små gästerna anländer iklädda sommarklänningar, shorts, blommiga skjortor och solglasögon, när det är kallt och ruggit utomhus.😀🎉🐚🌸🌴😎
 • Sommarmusik från första stund är ju så viktigt för att få den rätta sommarfeelingen!
 • Sätt upp ett bord med en duk på och skapa en strandbar. Ställ upp saftglas med paraplyer och färglada sugrör (namnlappar på glasen är bra). Lägg blommiga eller färglada servetter och serpentiner på bordet. 
 • I strandbaren kan även maten serveras senare. Barnen kan äta på "picknickfiltar" på golvet.
 • Kanske några parasoller vid filtarna. Det är himla roligt med allt sådant som inte hör hemma där annars. 
 • Färgglada badbollar på olika ställen i rummet.
 • Allt man kan hitta i sina gömmor i form av blomstergirlanger, fejkväxter, fejkblommor osv är bara att hänga upp och dekorera med. 
 • Är det ett kalas med lite färre barn kan man servera fruktsmoothies.
 • Det är alltid kul om även vi föräldrar har klätt oss lite somrigt och kanske har en blomsterkrans runt halsen, en solhatt eller varför inte ha några simglasögon på när de kommer 😂.
Ja, det finns ingen gräns för hur somrigt man kan göra det, men bara några av dessa punkter räcker gott för att barnen ska tycka det är jättespännande och "exotiskt" att komma till sommaren när det är vinter utomhus. Det jag tycker man inte ska göra avkall på är; musiken, parasollsaftdrinkarna, de somriga servetterna, picknickfiltarna, att be gästerna ha sommarkläder på och de glada lekarna.

HYRA LOKAL ELLER HA DET HEMMA?


I Helsingborg finns ett fantastiskt bra ställe för ett sådant här tillfälle, ACTIVE BEACH. Det är en inomhusstrand med 25-graderstemperatur, volleybollnät m.m. Den lokalen kan man hyra per timme. Detta gjorde vi tillsammans med vår dotters klasskompis föräldrar förra vintern. Det blev superkul! Men det är verkligen inte alltid man har tillgång till ett sådant ställe, och det går ju jättebra att ha starndpartyt hemma eller i någon annan festlokal. Vi gillar att ha barnkalasen hemma och än så länge har inga barn rivit något av våra hus ;-). Vardagsrummet eller t ex en gympasal kan förvandlas till "stranden" med tipsen ovan.


LEKAR!

Det kan egentligen vara vanliga kalaslekar som ni hittar på te x på kaladags.se och via.se. Men här är några exempel till strandkalaset:
 • Är man i en gympasal så är ju "beach volleyboll" av något slag en jättebra lek. Räkna t ex hur många gånger man kan hålla bollen i gång.
 • Limbo till riktigt somrig musik är ju perfekt i vilken lokal man än är!


 • Gör en aktivitetsbana med hopprep, hoppa i rockringar osv. Kanske en skatt eller godispåsarna på slutet av banan om det är sista leken innan man går hem. Denna lek kan man även göra i mindre skala om man är hemma med t ex bolla-gris-volleyboll två och två med badbollar eller ballonger osv.
 • Kanske en del av kalaset kan vara ett sommardisco med lite dansstopp, fågeldansen m.m.


OM MAN VILL GÅ ALL-IN PÅ TEMAT...


Det är alltid kul att förstärka temat med temafärger, en somrig inbjudan osv. Jag jobbar med formgivning och har tillgång till layoutprogram men man kan göra bra och enklare saker även i t ex i programmen Word eller Powepoint. Man kan skriva ut på ett digitaltryckeri om man inte har skrivare hemma. Ni hittar gratisbilder att använda på t ex Freepik. Välj t ex "Vectors" där och skriv in sökord på vad ni letar efter (summer, flowers, sun, summer party, beach, palm tree osv). Använder ni inte bilderna kommersiellt så är där som sagt många att ladda ner gratis.
Om ni vill göra vimplar så lägger ni två trianglar med breda sidan mot varandra i ert dokument. Skriv ut och klipp ut. Sätt lim på insidan, vik sedan ihop på mitten och låt ett snöre ligga i viket, så det blir trekanter på rad på snöret. Någon typ av namnlappar att fästa på glasen rekommenderar jag, så ni håller reda på saftdrinkarna. 


Och som jag alltid säger, låt barnen hjälpa till att fixa till sitt kalas, det är både kul och nyttigt för dem.  

Hoppas detta kan inspirera till många härliga strandpartyn mitt i vintern! Sök på; "Kalastema", "Disco", "Angry Birds" här på bloggen för mer kalastips.
Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar