onsdag 19 december 2018

TIPS TILL PEPPARKAKSHUSET


Hej på er! Igår gjorde vi våra pepparkakshus. Barnen brukar ha ett lite mindre och vi ett större. Jag trodde kanske att vi kunde göra endast ett hus i år, men inte då! Traditioner är traditioner tycker ju barnen. Det blev två hus.

Huset på bilderna här behöver inget baklim eller smält socker, man hakar bara fast delarna. Se mer om pepparkaksmallar i mitt tidigare inlägg. Där kan ni även läsa fler tips, men här kommer 4 snabba:


1. NERTONAT "PYNT" OM MAN VILL HA ETT STILREN PEPPARKAKSHUS 

Barnens pepparkakshus är alltid färgsprakande och härligt, och "mitt" brukar bli mer sobert och traditionellt. Vill ni åt den känslan - Spritsa endast med vit kristyr och dekorera med chokladkulor från t ex chokladströssel eller sätt på mandelbiskvier.



2. VACKERT MED ISTAPPAR AV KRISTYR

Har man en relativt trögflytande kristyr så kan man göra istappar som hänger ner från hustaket (den kristyr man köper i tub funkar bra om den inte är för varm). Tryck ut en plupp av kristyr och dra neråt, håll kvar lite och dra sedan så att kristyren släpper från spritspåsen eller tuben.


3. LÅT DET SNÖA!

Vi tycker att florsockersnön på våra hus är kornan på verket. Häll lite florsocker i en småmaskig sil och skaka försiktigt. Låt "snön" falla över pepparkakshus och övriga dekorationer - så fint! 


4. STÄMNINGSFULLT MED MINILJUSSLINGA RUNT HUSET

En batteridriven minislinga på ståltråd blir superfint att lägga runt och i huset.  De finns att köpa på många ställen.

Ha ett fint slut på veckan, nu är det snart jul, vad mysigt!
Sköt om er ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin


Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar