söndag 10 mars 2019

GÖR EN MAGISK ENHÖRNINGSTÅRTA

Hoppas ni har en riktigt skön helg. Förra lördagen var mer busy än denna här hemma. Då hade vi släktkalas för Neimi och det gick i samma rosaglittriga tema som hennes barnkalas - UNICORN!!!

Till barnkalaset gjorde vi massor av unicornsaker bl a enhörningscupcakes. Nu ville vi testa att göra en härlig tårta! 

SÅHÄR FIXAR NI VÅR MAGISKA ENHÖRNINGSTÅRTA!

Vi valde att beställa färdiga rosa prinsesstårtor med marsipanrosorna och bladen vid sidan av. Med facit i hand så ska det vara en fastare och lite stadigare tårta. Dekorationen blir tung och vår tårta sjönk ihop lite. Men den blev verkligen till belåtenhet av födelsedagsbarn och gäster ändå och vi tog med oss några bra lärdomar.


Tårta nr 2 blev vacker utan horn och öron. De behövdes egentligen inte, tårtorna blev underbara med endast Leilas frosting spritsad på. På Enhörningstårtan spritsade vi lite större spritsswirlar längst fram som en lugg och gjorde också swirlar längst med sidan som en hästman.  Vi la ner tre olika färger av frosting i spritspåsen, ibland blandade vi så det blev randigt. Obs! Sätt på ögonen innan ni spritsar om ni inte har en hög tårta (det missade vi, det var svårt att placera dem efter att tårtorna var spritsade).

Öronen gjorde vi av två lite större cirklar av vit sockerpasta och två mindre. De små målade vi med ätbar guldfärg, placerade dem lite mot "nederkanten" på de stora, och knep sedan ihop ändarna uppe och nere.

Hornet fixade vi av två konformade stänger av sockerpastan, som vi tvinnade ihop. Botten på hornet skar vi av vid önskad längd och trädde sedan ett grillspett igenom för stadga. Låt en stor del av grillspettet sticka ut ur botten av hornet, så man kan fästa det bra i tårtan. Senare såg jag att någon istället gjorde endast en lång konformad stång och snurrade den runt ett grillspett, det verkar lite enklare då man lätt plattar till hornet en aning när man håller i det och ska föra in spettet. Hornet med pinnen ställde vi i ett tungt högt dricksglas när vi målade guldfärgen. Vi målade även små månskärveformade bitar av sockerpastan med guld för att skapa ögon och ögonfransar. Man kan även måla dit ögon med t ex ätbar geléfärg på tub.


Den andra tårtan fick bära ljusen, med en rolig och dekorativ tårtljus-kandelaber från TGR.  Som ni ser så strödde vi över dekorationströssel i form av rosa "strösselpärlor" på tårtorna. På tårta 2 satt Neimi en pärla på varje spritstopp ;-).

Här hittar ni tre länkar med inspirerande tutorials på andra enhörningstårtor!
Rosanna Pasion
Rosie's Dessert Spot
At the speed of light


Neimi hjälpte till att vika servettnäckrosorna. När hon kom igång gjorde hon fler än mig! Som jag alltid har sagt, låt kidsen vara med när ni fixar inför kalas och fest.

Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar