söndag 3 februari 2019

ENHÖRNINGSKALAS DEL 2 • AKTIVITETER - BURK TILL ENHÖRNINGSSLIME M.M.


Igår gjorde vi en enhörningsburk för att testa till Enhörningskalaset nästa helg. Såhär blev den! Vi har sparat och diskat crème fraiche-burkar så att alla på kalaset ska kunna göra en söt burk till sitt glittriga slime.


AKTIVITETER  TILL ENHÖRNINGSKALAS 

Vi har vid det här laget haft många härliga barnkalas hemma. Ibland har vi haft över 20 barn att underhålla. Ett hett tips är att alltid ha förberett minst tre aktiviteter. Här kommer de fyra aktiviteter som vi planerar till kommande kalas.1) GÖRA EN FIN BURK TILL SITT EGET SLIME!
Vi tänker att alla barn ska få göra sitt eget glittriga enhörningsslime. Innan man gör det fixar man sin egen burk med öron och horn. Planen är att så fort de små gästerna kommer får de sätta sig och göra sin burk.Detta behöver ni till burken:

  • Rendiskade crème fraiche-burkar (lika många som det är barn på kalaset)
  • Silkespapper eller crepepapper i fina färger
  • Pennor eller kritor
  • En svart markeringspenna
  • Lim (gärna en limpistol)
  • Band eller snöre
  • Papper att rita öron och horn på (eller skriv ut mallen till barnen att fylla i)
  • Det är bra att ha en redan klar enhörningsburk, så gästerna ser vad de ska göra.

Såhär gör ni:
Barnen får välja färg på sitt papper och band och alla får varsin burk med lock. 

Mät innan hur långt och hög pappersremsa ni behöver runt bukarna, t ex med ett måttband. Gör remsan någon cm för lång så att den kan överlappa på baksidan och klipp creppapperbiten tre gånger så hög som den ska vara på burken. Vik remsan tredubbelt så att man inte ser igenom den. 

Limma på remsan runt burken. Knyt sedan ett band runt burken, så att pappret får bättre form runt burken, och gör en rosett. Ögonen ritas sedan på crepepappret/silkespappret.

Barnen får klippa ut öron och horn, och färglägga som de önskar. Använd min mall eller gör en egen -  öron och horn ska vara ca 7,5 cm breda tillsammans. Vik bak den undre fliken, och till sist klistrar barnen på öron & horn på locket. Nu har de varsin supersöt burk till slimet!
2) UNICORNSLIME!


Sedan får alla göra varsitt enhörningsslime. Se mitt tidigare, och mycket populära inlägg om hur ni gör ett underbart Fluffyslime . Vi kommer att ha lim och inte ansiktsmask denna gång, receptet på länken här funkar till båda. Vi tänker låta barnen välja färg och glitter på sitt slime.

(Ett litet tillägg. Nu har vi haft vårt härliga kalas och mugg och slime blev succé . Såhär kreativ och mysig var pysselstunden).

3-4) SMAKA & KÄNNA OCH DANSA TILL "JUST DANCE"
Den tredje aktiviteten blir "Smaka och känna" med ögonbindel på. Alltid lika uppskattat och roligt. Det är otroligt vad läbbigt t ex överkokt pasta eller havregrynsgröt känns när man inte ser vad det är!
Den fjärde aktiviteten är dans och stoj till TV-spelet "Just Dance"! Vi hoppas de vill behålla sina enhörningsdiadem på under kalaset!

Hur vi gör våra underbara godismuggar, enhörningscupcakes m.m. - det får ni se här snart!Njut av er söndag ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar