torsdag 22 mars 2018

MÅLA PÅSKÄGG! MINA TIPS - DEL 1


Nu var det snart påsk. Våra påskägg får målas i början på nästa vecka, då vi precis packat upp den sista flyttlådan och ska ha barnkalas i helgen! Men ägg ska här målas och dekoreras, det är ett måste. Här kommer lite tips. 


TIPS PÅ HUR DU FIXAR OCH DEKORERAR DINA PÅSKÄGG - DEL 1 

  • Om man vill kan man spara äggskal långt innan påsk, när man bakar eller så. Vi vill ha hela äggskal. Det bästa sättet är att då ta den tunnaste spetsen på en större kökssax och picka hål på ett helt ägg. Man gör ett litet "blåshål" där uppe på toppen och ett lite lite större i äggets bredare ände. Sedan blåser man i det lilla hålet, över ett glas eller en skål, och till slut så kommer både gulan och vitan ut ur det större hålet. 

  • När det är dags att dekorera era ägg, bred ut allt härligt pysselpynt och färger på bordet.  Förbered lite innan så det blir en mysig stund. Man blir inspirerad, min store son är inte lika "pysslig" som min dotter, men han kan ändå inte så lätt motstå ett bord fullt med inbjudande pyssel.
  • Det är superbra att använda billiga ätpinar av trä att sticka in i det största hålet på ägget, som hållare. Den bredaste delen brukar passa bra så att ägget inte snurrar runt. Det blir mycket lättare att måla ägget med pinnen som handtag.
  • När du sedan ska torka färgen på ditt ägg så behåller du pinnen i och ställer ner den i ett högt glas och låter ägget torka fint där.


  • Ikeas färger "Måla" tycker vi är jättebra till detta. De täcker bättre än vattenfärger. rova både de vanliga färgerna och de roliga fluorescerande. 
  • Strö glitter i den våta färgen, det är effektfullt!
  • Att måla äggen är fullt tillräckligt, men vill man så kan man göra härliga "3D-ägg" och klistra på tygblommor, rosetter osv. Jag sparar alltid småsaker som t ex trillar av hårspännen, leksaker, och förpackningar. Vi "samlar" små fina band, klistermärken och paljetter. Allt kommer väl till pass när äggen ska dekoreras. 


Här är Antons tre fina ägg från förra året. På söndag visar jag några av våra galna paljettägg och hur man lätt kan få riktig proffslook på äggen.

Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar