torsdag 7 juni 2018

TVÅ SNYGGA UTEKÖK I OLIKA PRISKLASSER


Nu håller vi på för fullt med trädäck och snart blir det plattsättning i trädgården. Det ska bli fantastiskt skönt att om några veckor kunna vara där ute utan att gå runt på torkad lera. Sedan har vi fått expertråd om att fixa jorden för gräsmattan till hösten, låta den få sjunka ner under vintern och sedan fylla på med mer jord innan vi sår eller rullar ut gräsmatta till våren. Så i år får vi nöja oss med den stora kommunala gräsmatta som gränsar till vår tomt. Det funkar bra det med. Och just nu är vi mycket glada över att vi inte sådde eller rullade ut gräs denna galet soliga vår, det gräset hade väl varit totalt sönderbränt vid detta laget. Nog om gräs😁...vi vill ha ett utekök, eller i varje fall en arbetsbänk som avlastningsbord på trädäcket. Vi har idag tagit beslutet att inte dra markslang med vatten dit. Vad vi läst oss till så blir det ganska lätt bakterier i markslangar från vattenutkast där vatten står stilla länge, och köket inomhus ligger så pass nära där vi tänkt att bänken ska stå, så det funkar fint. Vi kommer inte att direkt laga maten där utan mer använda platsen vid t ex förberedelse för grill och som sideboard för tillbehör, dricka osv när man har mycket på utebordet.


ETT SUPERFINT OCH PRISVÄRT MODULUTEKÖK 

Åminne från Hillerstorp som bl. a. finns på Bauhause, är ett mycket fint och prisvärt utekök. Det finnns i vitt och grått, med eller utan blandare och diskho. Det finns också ett smart överdrag som skyddar köket när sommarregnen kommer. Jag gillar verkligen den integrerade hyllan. Där tänker jag mig kanske någon lykta, en vas med en bukett och en massa kryddväxter.
 Man kan beställa till en marmorskiva vilket ju ger bänken en lite mer gedigen känsla. Ja, Åminne är en stark kandidat för oss. Det känns som det passar den typ av användning vi tänker oss och så är det jättefint!


ETT SÅ SNYGGT OCH STILRENT UTEKÖK


Kolla detta stilrena utekök från Röshults. En annan prisklass, men så vackert! 

Här är bra info om utrök från viivilla.se
http://www.viivilla.se/tradgard/att-kopa-eller-bygga-utekok/
 Njut av sommaren ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Inspirationsbilder från Hillerstorp och Röshults

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar