onsdag 28 juni 2017

ANGRY BIRDS KALAS DEL 2 - FIXA DET SJÄLV

Här kommer fortsättningen på kalastemat Angry Birds. Tipsen för dekorationer funkar för vilket 
tema du än vill ha.


Hur du gör dekoration, tårta och minipizza till Angry Birds-kalaset!

Googla upp figurer och bilder från temat och sätt igång! Detta kan du ju göra till vilket kalastema som helst. Här längre ner ser du hur man förslagsvis kan lägga upp dekorationerna i ett dokument för utskrift. Jag har tillgång till layoutprogram men bilderna går ju också att lägga in i Word, Powerpoint och andra liknande program som många har i sina datorer. Har du ingen egen skrivare så kan du fixa utskrifterna på ett digitaltryckeri.

Placeringskort att tejpa/klistra på glasen, vimplar, små märken till godispåsar, servettningar av papper, små bilder till bordsdekoration och kanske några fina ”cake pops”?ARGA MINIPIZZOR. Minipizzor med Red hittade vi inte när vi googlade så vi tänkte ut och provgjorde här några innan kalaset. Pizzabottnar skar vi ut från en "färdigdeg" med hjälp av en tekopp, vi tog degspillet och gjorde en hårtofs. Tomatsås som grund och ost på bröstet, vill man ha pizzan matigare så kan man även strö t ex småbitar av bacon här. Äggvitor och halva oliver till ögon, bacon i tofsen, utvikta olivskivor till ögonbryn. Näbben skar vi ut från ”hamburger-cheddarostskivor”. På kalaset sedan, så hade vi ingredienserna förberedda i skålar, så att det gick smidigt för alla små gäster att fixa sin pizza. Man kan ju även bjuda på färdiga Angry Birds-minipizzor.


ARG TÅRTA. Jag googlade upp en tydlig bild som vi hade som "mall" att titta på, se nedan. Du gör en mumsig "Red" av en gräddtårta med sockerkaksbotten som du skär till så att formen blir som på min tårtbild här, glöm inte tofsen. I vår tårta hade vi grädde, vaniljkräm och upptinad blandning av frysta hallon & blåbär. Täck tårtan med sockrad grädde och lägg ett tunt lager vaniljkräm på "bröstet". Lägg på skivade jordgubbar där det ska vara rött, spritsa på grädde till ögon och gör pupiller av blåbär. Näbben fixade vi med mangoskivor och ögonbrynen är gjorda av en bit utrullad lakritsrulle (hittade inte tjocka släta lakritsband som säkert också funkar bra). Vi var mycket nöjda med vår arga tårta.
Att göra små namnlappar att klistra på glasen, är både smart och fint. Barnen vet var de ska sitta och hittar sitt glas även senare. Jag brukar också göra små bilder att bara lägga ut på bordet som dekoration för att förstärka temat. Till Cake pops:en använder jag grillspettpinnar eller tandpetare. Klipp ut baksidor i svart tunn kartong och lägg pinnen emellan när du klistar i hop framsida och baksida.

Cake pops skapar snabbt ditt tema på vilket kakfat eller tårta som helst.

Servettringar gör du lätt som på denna layoutbild (klipp/skär ut, vik runt en servett som du vikt på hälften, och tejpa ihop servettringen på baksidan). Skriv ut småbilder att klistra på gottepåsarna. När du gör flaggspel, så lägg två likadana trekanter med basen mot varandra i ditt dokument, när du klippt ut, vik ihop det till en trekant med bandet längst upp i viket, upprepa tills du har ett långt flaggspel på bandet. 


 Här ser ni servettringarna, flaggspelet och de kvadratiska dekorbilderna på bordet.

Klistra på små bilder på gottepåsarna.Lycka till med pyssel och fix. 
Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar