tisdag 11 juli 2017

PYSSLA SUPERENKLA PRESENTDEKORATIONERSnabba fina fjärilar till sommarpresenterna!

Neimi lärde mig göra dessa söta fjärilar, ni fixar dem på några minuter. Hon visade mig hur man gör dem med piprensare och jag provade sedan med att knyta band i mitten stället, som på översta bilden här ovan. Välj vilket du tycker blir snyggast. De är jättefina på presenter, som färgglad bordsdekoration till barnkalaset eller bara som ett roligt pyssel för barnen att klistra på en sommartavla.
Dessa blev snygga på storebrors födelsedagspresent. 

Det här behöver du

Färgade papper eller endast vita papper
Pärlor med hål i
Piprensare
Sax
Blyertspenna
T ex en kruka att göra cirklarna med

Ev. färgpennor
Ev. sidenband eller liknande 
(Tejp, klister eller fästkudde om du ska fästa dem på ett paket)


Såhär gör du


Välj först om du vill göra en fjäril med enfärgade papper eller en med ritade mönster och färger på vingarna. Ta t ex en kruka eller skål och rita en mindre cirkel med hjälp av botten och en större med hjälp av toppen. Vill du rita färgerna så blir det fint om man ritar "runt", se bilden. Sedan klipper du ut de två cirklarna.


Vik sedan ihop cirklarna som ett dragspel som bilden visar, kläm ihop dem med den strörsta överst och surra sedan en piprensare ca tre gånger runt mitten. Låt båda piprensarendarna peka uppåt med den stora cirkeln fortfarande överst. Avlsuta med att tvinna ihop piprensardelarna några gånger så du får en smalare avslut på "kroppen" på fjärilen. Klipp antennerna så de blir jämt långa och trä sedan på pärlor längst ut. Klar!


Här är en grön fjäril vi gjorde med enfärgat papper i två gröna toner och en fin färglad med ritade färger på vingarna.
Sedan pimpade vi då vidare med andra sorters pärlor på antennerna, de pärlorna hittade vi bland Neimis halsbandspärlor. Glitter om man vill och några fina band. Istället för piprensare knöt jag helt enkelt en rosett i mitten. Sedan några glitterduttar på vingarna.

Vill du fästa fjärilarna på t ex ett paket och inte vill klistra, så använde en fästkudde eller vänd en tejpbit med klistret utåt och gör en "fästenrulle".

När vi kommer ingång kan vi inte sluta...så nu har vi minsann fjärilar till många paket och roliga projekt!

Hoppas ni vill testa.
Ha en bra tisdag ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar