måndag 3 juli 2017

SÅ ENKELT ATT GÖRA EGEN SYLT OCH SAFT!Med syltsocker fixar man det lätt även om man inte är någon husmor

Jag trodde att det var minst en hel dags jobb att göra sylt. Efter att ha gjort ett projekt med Dansukker på jobb (SRC), så förstod jag att numera finns det superbra genvägar till detta - syltsocker och gelésocker. Vi provade därför för första gången att göra saft, sylt och gelé. Det var enkelt och det blev mycket gott! Något jag verkligen rekommenderar er att göra med eller utan barn.

Om ni vill prova lite spännande smaker, se några av recepten från Dansukker-broschyren, längre ner här.

För mig som definitivt inte är någon husmor så var pyntades av burkar och själva pysslet med barnen med att plocka bär och hjälpas åt, minst lika kul som själva "syltandet". Vilka fina, somriga gå-bort-presenter vi fick ihop, och en del kalasade vi på själva såklart. Barnen var superstolta!

Vi kommer att vilja ha bärbuskar även i vår nya trädgård. Det behövs inte många buskar för att få bär till en sådant här projekt, och det räcker oftast även så att barnen kan gå och plocka och äta. Har man inga egna buskar så kan man ju köpa bär färska eller frysta och göra detta ändå. Glöm inte koka burkar och flaskor innan ni sätter igång.

Som sagt, kolla här längre ner för inspiration och recept.
Hoppas ni provar om ni inte gjort det här förut!

Må så gott ♡ Mia 


Bilder på bärplockande och "saft- & syltande": Mia Ljungberg


Här kommer några av recepten från Dansukkers broschyr

(Läser du bloggen i mobilen så kan du behöva välja "Visa webversion" längst ner under inläggen för att kunna förstora bilderna)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar