söndag 10 september 2017

EN TRÄDGÅRD ATT INSPIRERAS AV


Hej på er, hoppas er söndag är riktigt skön. 

Idag tänkte jag dela med mig av lite sensommarbilder från en så himla fin trädgård hos våra vänner Sara och Andreas. Vi får inspiration till vår kommande trädgård på olika ställen, och detta är verkligen en oas som inspirerar oss! Vi kommer att vilja ha mer gräsmatta och planerar ingen pool än på ett bra tag, men det är ändå mycket här som stämmer överens med det vi vill skapa.
Sänkt tempo. Vårt mål med vår kommande trädgård är just att man vill känna ett lugn där och att man ska vilja stanna länge, och varva ner. Härligt.

Kuddar, gardiner och plädar, det gör ju det så mysigt och skönt.


Träd i kruka, dekorativt och smart. Då kan man även ha några trädsorter som inte kan stå ute hela året i Sverige. Har man inget uterum eller liknande, så finns det ställen där stora växter kan "övervintra".


En vacker pergola som leder till ett lummigt hörn i trädgården med en liten gräsmatta, träd och drivbänkar.

Det tar inte så lång tid innan det blir lummigt i en trädgård, om man väljer rätt växter.


Jag hoppas ni fick lite energi av detta och kanske lite inspo till att planera för era egna trädgårdar eller terrasser till nästa vår. Snart kommer ett inlägg om huset Linda och Andreas byggde själva (då menar jag bokstavligen) tillsammans med Saras pappa.

Må så gott ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

2 kommentarer:

  1. Åh vilken ljuvlig oas, det skulle man vilja ha:)
    Vi har en väldigt liten trädgård och jag skulle vilja få tips på hur man kan göra så ombonat och mysigt som möjligt utan att ha för mycket. Önskar dig en fin dag Mia, kram Jeanette

    SvaraRadera
  2. Hej Jeanette, ursäkta sent svar! Ja visst är den fantastiskt mysig! Vår förra trädgård var ganska liten, om du söker på TRÄDGÅRD här i min blogg så ser du inlägget "10 trädgårdstips" (sök även på "drivbänkar"), där får du lite tips. Vi lyckades få in ganska mycket på liten yta. Hade vi bott kvar hade vi även gjort någon form av tak eller pergola på en del av trädäcket. Lycka till!

    SvaraRadera