torsdag 28 september 2017

ETT LJUSINSLÄPP MELLAN TVÅ RUMNär vi renoverade vårt förra hus så ville vi bygga till ett litet extrarum på nedervåningen. Vardagsrummet var väldigt avlångt, så det skulle bara bli ett trevligare rum när det blev lite avkortat, kände vi. Där var en fantastisk takhöjd och vi bestämde oss för att utnyttja det. Så vi lät en del av väggen vara öppen uppåt mot taket, som ni ser på bilden. 

Vi blev så nöjda med detta. Vår plan var att om rummet skulle användas till sovrum en dag så skulle vi sätta in en glasruta där uppe. Det var inga problem enligt en solskyddkunnig, att i så fall sätta in en pliségardin, även om det var en trekantig form. Lösningen gjorde verkligen mycket till den uppdaterade känslan vi jobbade för i hela huset. Det kändes modernt och spännande.

Det lilla rummet fick också en inbyggd garderob, jag älskar inbyggda garderober och bra förvaringsutrymmen...för jag har mycket grejer😉

EN SKJUDÖRR GAV ÄNNU MER LJUS TILL VARDAGSRUMMET

För att kunna låta ljuset i det härliga hörnfönstret längst ner i det nya extrarummet, fortfarande strömma genom vardagrummet, lät vi sätta in en skjudörr istället för en vanlig dörr. Det behövde snickarna veta innan de gjorde väggen, då skjutdörren ju skulle ligga inne i väggen, när dörren var öppen. Detta blev också mycket fint. Den dörren var aldrig stängd så länge vi bodde där.
Såhär såg min ritning till snickarna ut. Det är verkligen värt att tänka flera varv när man ska göra en ombyggnad eller utbyggnad. Kanske kan en lite annorlunda lösning bli den bästa.

Må så gott ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bild 1: Mäklarbilder av Peter Koppe, Snowwhiteseven Photo AB
Skiss: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar