söndag 8 oktober 2017

KALASTEMA - DISCO!


DISCO, DISCO FEVER

Vi hade precis ett "Discokalas" för Anton och hans kompisar och förra året hade Neimi ett "Glitterdisco". Det har verkligen varit roliga teman och barnen och deras gäster verkade tycka att det blev lyckat. I mina två inlägg om vårt Angry Birdskalas (under KALASTEMA) så kan ni läsa mina generella tips om klas, hur man gör cakepopsen osv. Men här kommer lite inspiration och snabbtips.

Som vanligt valde vi ut några grundfärger för kalasen. Håller man sig till ca 3 färger så behövs inte mycket mer egentligen, då har man en "temakänsla" redan där. Att sätta lite folie under en diskokula och placera den på tårtan är enkelt och effektfullt. Det är bra att ha namnetiketter på glasen, så håller ni koll på dem och det blir en smidig bordsplacering samtidigt som det förstärker temat. 

Med miniplats i vårt mellanboende hyrde vi en klubblokal för dessa två kalas. Passande nog är där en mysig ovanvåning med mjukt golv och soffor. Vi tejpade svarta sopsäckar för fönsterna och pluggade in några discokulor. Barnen hade två små bordsdiscokulor och så köpte vi smarta lampor som man bara skruvar i en vanlig lamfot (finns även för uttag). Vi hade chips, saltapinnar och popcorn uppe på discoavdelningen.

Se till att tillsamans med barnen förbereda många bra danslåtar till kalasen. Vi gjorde t  ex Spotifylistor. Sedan fick gästerna också önska låtar under kalasets gång. Något uppstyrt på dansgolvet är alltid bra, så att man får igång alla. Vi hade två klassiker - danstopp och fågeldansen, det funkade jättebra. Tro det eller ej men även de flesta av de 9-åriga killarna dansade glatt fågeldansen!

På Glitterdiscokalaset gjorde jag ansiktsmålningar på de som ville, det tar mycket tid så jag hade inte rekommenderat att göra det själv när man står för kalaset (även om jag älskar att göra det 😉).

Låt barnen hjälpa till innan med att klippa & klistra dekorationerna, fixa godispåsarna, duka osv.

På Neimis Glitterdisco var det rosa, turkos, gul och silver som gällde. Att använda julgranskulor blev ett enkelt och kul sätt att dekorera borden på. "Metallic-serpentiner" är också effektfulla. Till Antons kalas hade vi pappersdukar i silver.

Lekar och aktiviteter är ofta ett bra inslag så det blir lite organiserat för en stund😂. Vi hade här ett "race" mot en viss tid som barnen skulle klara tillsammans på tre aktivitetsstationer. Priset var att få kasta vattenballonger på min man, det var mycket populärt! (och givetvis hade de fått göra det även om de inte klarat tiden).


Glow-sticks eller glow-armband, som jag hittat på b la TGR, är roligt. Om man hinner med kan man göra små "posters". Det förstärker temat, är välkomnande och kul.Det är ju oftast lite för stressigt precis innan de små gästens kommer, för att då stå och tejpa på serveringar och namnetiketter på glasen, så förbered allt ni kan innan. 

Hoppas detta kan bidra till många glittriga discokalas!
Ha en riktigt skön söndag ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar