söndag 12 november 2017

FINT I POJKBEBISRUMMET


ETT RUM TILL EN LITEN PRINS

Nu har jag kommit till planering och tänk runt lille Linus rum. När Anton var bebis för 9 år sedan (!) så hade vi också vitt i grunden och ett tydligt färgtema, som var vitt, beige och gräsgrönt. Då var det ofta lite skarpare färger i barnrummen. Verkligen härligt det med! Jag ska visa er det rummet lite längre fram.

Men nu vill jag göra ett ljust, lugnt rum med vit grund och sedan mer pastelliga grågrön och/eller gråblå som accentfärger. Ja...som moodboardet.LJUS LJUS

Jag har redan en vit Iris light som jag tänker hänga i hans rum. De andra barnen har varsin som de valt själva, Neimis har en rosa och Anton har en svart. Den vita blir fin i bebisrummet. 
Som punktbelysning till rummet, förutom Iris så blir det den snygga Stjärnlampan (Clear White) från Alice & Fox med varmt sken. Punktbelysning är viktigt även om man har en taklampa. Jag har planer på att göra en egen luftballonglampa att hänga i taket, den visar här sedan i så fall.


MJUKT OCH MYSIGT

Det blir nog en beige matta som t ex Birk från Jysk. Prisvärd och fin, vi ska inte behöva vara rädda om den. Mattan blir en ombonad och mjuk grund på trägolvet. Någon typ av diskret myspuff ska vi ha, kanske Dihult från IkeaFiltarna på hög i moodbaordet symboliserar textilier och annat mjukt fluff. Hans fina beiga bebisfilt från Newbie har använts flitigt sedan han föddes, men den är fortfarande jättefin och passar perfekt i rummet.


MÖBLER

Han kommer att få en vit lång förvaringsmöbel som Neimis haft tidigare och ett litet vitt runt bord med stolar från Ilva som Anton haft när han var mindre. Spjälsängen och skötbordet Gulliver från Ikea har han redan nu i lilla mellanboendet, så de flyttar vi med oss.


FÖRVARING FÖR ALLA LESAKER 

Bänken Stuva från Ikea, kommer att bli bra att ha alla leksaker i och en vit fuskfäll på den, och kanske blir det också den fina elefantkorgen från Rice. Söta förvaringsboxar Bambi från Form Living är beställda av mina föräldrar i julklapp och även Klädhängaren Träd Vit/Natur från Alice & Fox. I början kan man där t ex hänga badhandduken med huva och annat sött tänker jag, längre fram blir det väl mer spindelmannendräkter osv 😉.

Hushyllor är ju så fint. Kolla inlägget igår för att se många olika sådana för barnrummet. De vita på moodboardet här uppe är från Alice & Fox och de får vi till Linus i julklapp. 


LEKSAKER

Några av hans fina Dinglisar som Kaninen och Tigern kommer säkert att få bo i rummet tillsammans med ett helt gäng söta gossedjur och en fin ljusgrå dalahäst som han redan fått av nära och kära.

Jag lovar, Linus har även massor av plastiga leksaker i regnbågens alla färger, men de får för mammas skull gärna plockas ner i en fin låda eller så när man inte leker i rummet😉.  Stickade leksaker är inte bara mysiga att leka med, de är ju så fina små detaljer i barnrummet. Linus gillar verkligen denna speldosenalle och sin skallra från Jollein.  

Personliga saker med namn kan ni läsa om här snart.

Sedan får han i julklapp den här fina bit-, lek- och badankan Hevea Anka Kawan, 15 cm stor och i miljövänligt och giftfritt gummi, så söt ju! Lika rolig att leka med som fin i rummet.
Något annat bitvänligt och gulligt som Linus gillar är hans Giraffen Sophie-bitring.

Det ska bli spännande att få pyssla ihop hans rum!
Må så gott och hoppas ni får en fin Farsdag ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Bilder: Produktbilder från Jollyroom, Ikea, Rice, Mini Speeders, Newbie, Jysk, Alice & Fox, Roommate, Bloomingville, Hevea, Jollein och FORM Living

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar