fredag 2 februari 2018

UPDATE - HUSET I SLUTET AV JANUARI 2018


Igår flyttades förbesiktningen fram från den 2/2 till 14/2, men det är ju ändå bättre att där är så mycket som möjligt klart på ett sådant möte, när man tar dit besiktningsmannen osv. Huset har fått sitt sista lager puts, kritvitt och vi är så nöjda med det! (Sidobyggnaden har inte fått något lager puts än. Vädret är inte det bästa för putsande av hus).

SAKTA MEN SÄKERT BLIR HUSET VÅRT HEM...

Jaha...detta ska bli ett kök...


VI ÄR SVAGA FÖR HÖGT I TAK


Vi kan redan nu se hur mycket en frontespis gör till en ovanvåning med snedtak. Detta kommer att bli TV-rummet och tack vare denna utstickande del, har vi ordentlig takhöjd i en stor del av rummet trots det sluttande taket. "Öppet upp i nock" och synliga hanband/bjälkar på hela ovanvåningen gör också sitt till rymden.


De tre sovrummen på ovanvåningen är 13,5 - 15,5 kvm, även här gör den höga takhöjden att rummen känns rymligare än vad de är. Mysfaktorn höjs också ordentligt med bjälkarna, och de ska vitoljas. På bilderna är taken inte klara, men man får ju ändå en känsla av hur det kommer att se ut.

Golvet på G.


ATT PRIORITERA

Hela nedervåningen har extra högt i tak och vardagsrummet har en riktigt generös takhöjd. Där är så olika vad man vill ha, men detta var viktigt för oss, som sagt. Så då fick t ex den skorstensfria spisen och IR-bastun vänta istället. För oss, och för de flesta som bygger hus är det hela tiden ett övervägande om vad man vill lägga pengarna på. Vi har prioriterat sådant som blir svårt och dyrt att ändra sedan; extra takhöjd, el/spottar, frontespis, extra multimediauttag, helkaklade badrum, glasräcke i trappa m.m. Men eldstaden är tänkt att en dag stå precis i början av rummet, till vänster här.

Nu börjar vi packa och hoppas att allt ska flyta på i huset. 
Jag önskar er en riktigt skön fredag ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Follow my blog with Bloglovin


Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar