söndag 8 april 2018

DRAPERI FÖR ATT DÖLJA FÖRVARING I GROVKÖK


SMART OCH SNYGGT MED DRAPERI

Vi är så nöjda med vår förvaringslösning i grovköket. På grund av elskåpets placering kan vi inte ha skjutdörrar om vi vill utnyttja ett större djup än 60 cm. Vi har en ca 100 cm djup yta, så den ville vi istället använda till max. Och när vi började planera och tänka så kom vi på att med draperiet kunde vi även dölja torkstället, vilket blev ett stort plus.

Med flexibel hyllförvaring på skenor med konsoler och klädstång, hatthylla så att barnen når, trådbacksstativ, ett torktorn m.m. så fick vi en maximalt utnyttjad yta. Och det är bara att stänga igen när man inte vill se det hela. Vi valde mörkläggningsgardinen Amungen från Jysk (kampanj just nu!). Jag gillar att man inte ser något igenom den, att den är i en smutsvänlig färg (framför allt när ens "trädgård" än så länge bara är en leråker) och att tyget otroligt nog matchar grovkökets ytterdörr!

ETT TIPS!

När man har en längre/bredare yta som vi, nästan 3 meter, så är mitt tips att ha flera gardinlängder så det blir ett antal öppningar. Annars blir det bökigt att med ett så brett draperi - öppna, stänga och komma åt på olika ställen. Vi har hängt upp tre längder i vårt grovkök.

ELLER TAKSKENA

Hade vi kunnat så hade vi valt en glidskena i taket, men elskåp och takarmatur gjorde att vi istället fick välja en lång gardinstång, men det funkar fint. I vår walk-in-closet blir det skenan Vidga från Ikea med beslag i taket och sammetsgardiner, så det får jag återkomma till.

Jag visar er mer om förvaringen i grovköket i veckan, och då får ni också se en skiss på upplägget vi valt. 

Må så gott! ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin


Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar