torsdag 21 juni 2018

TRÄDGÅRDSSTATUS - IBF PLATTOR OCH TRÄDÄCK KLART


Såhär ser trädgården ut just nu. Plattorna 60x60 IBF Modul är lagda och min man gjorde igår klart trädäcket på 30 kvm. Perfekt till vår midsommarfest imorgon. Nu kan vi i varje fall gå utanför dörren här utan att ta ett steg ner på 0,5 meter och gå i en leråker. Vi ska behandla trädäcket, och sedan ut med utemöbler. 

ORGANOWOOD SKA VARA BRA


Vi ska behandla däcket med Organowood, det ska funka bra säger de. Det ska hålla i ca 5 år och göra däcket silvergrått och lent. Behandlingen gör man i två steg - 01 Träskydd, Flam- & rötskydd, 02 Träskydd, Smuts- & vattenskydd. Vi får se om denna behandling håller vad de lovar. 

Men vi vet att det till sist kommer att bli stickor i fötterna när man går på trädäcket. Komposittrall valde vi bort av olika anledningar, b la att det kan bli väldigt varmt för små barnfötter. Att slippa "spinkar/stickor" och underhåll var en av anledningarna till att vi valde att lägga plattor på en så pass stor del av ytan. Viss blir det en hel del ogräsplock mellan alla dessa djupa plattor, men det får vi ta.

Här till vänster ska in en plattrad till så övergången mellan trädäck och plattor blir lite bredare. Sedan tänker vi en rabatt längst med trädäcket i rektangeln som blir kvar. Där i vill vi bl a ha bambu och gräs och ytskiktet täcker vi med sjösten eller skifferkross. Jag ville först ha in ett litet silverpäronträd här också, men jag tror då att rötterna kommer för nära plattorna. Vi får fråga på plantskolorna om det finns något fint litet träd man kan ha här utan att rötterna lyfter plattorna efter ett tag. 

Mange ska bygga en spaljé här också på vilken det nog ska växa murgröna. Härligt att ha lite grönt i trädgården året om. Spaljén ska vara i vinkel så den syns från både trädäcket och altanen närmst kameran. Ska visa er mer om detta och trädgårdsplanerna efter hand.

NU BLIR DET BLOMLÅDA AV SPILLET

Just nu håller min man på med att göra en blomlåda av spillbitana från bygget av trädäcket. Efter det, den sista målningen på carporten och behandlingen av däcket så får vi ta en paus med detta och fortsätta med underlag till gräsmatta och rabatter senare i höst. Nu ska vi njuta lite av det som är klart! 

Jag önskar er en riktigt fin midsommar ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bild 1 och 4: Mia Ljungberg
Bild 2 och 3: Inspirationsbilder från Organowood

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar