torsdag 18 oktober 2018

SWIMSPA - OM MAN BÅDE VILL KUNNA SIMMA OCH BUBBLA


Nu när vi nu står inför steg 2 i trädgårdsanläggningen här, så har vi försökt att göra en research ang markpooler, bubbelpooler osv. Vi är inte redo för en markpool i vilket fall som helst, men det känns mycket bra att ha kollat upp olika alternativ, åkt runt till några leverantörer och pratat med vänner som har pool. Man lär sig verkligen mycket av det. 


SWIMSALABIM - SIMMA OCH BUBBLA PÅ VINTERN!

Det vi kom fram till under våra rundor och diskussioner är att vi antagligen skulle vilja ha möjlighet att bada även på vintern...och kanske även då kunna simma ute. Det finns en härlig (men inte så billig) lösning på det - swimspa! Det är en förlängd bubbelpool kan man säga, där det ofta är bubbelplatser i ena kortändan och en "swimjet" i andra. Man kan alltså både mysa med bubbel och simträna mot ett motstånd, så smart!


De flesta varianter är för att ställa ovan mark och ska ha en stabil och rak yta att stå på.

Det finns även de man kan bygga in i trädäck och liknande. 


En del swimspa är uppdelade med en skiljevägg mellan bubbeldel och simdel. De vi har tittat på har allt i ett. Poolerna finns i många olika prisklasser och storlekar. Två leverantörer som vi tycker verkar har prisvärda och bra alternativ är Trademax och SPA kompaniet. Blir det aktuellt med köp sedan så måste vi verkligen dyka ner i alla detaljer med reningsmetoder, antal jets osv.

Ja, kanske kan detta vara något för oss om ett litet tag. Det första steget vi ska göra är att gå över till en familj här i området vars tjej går i vår sons klass. De har ett swimspa och det är ju toppen att kunna se det i ungefär samma miljö som man själv i så fall ska ha det i.

Kommande sommar blir det dock en vanlig uppmonterad ovan mark pool på 200x300 med värmepump, till barnen. Till min stora glädje så finns de i varje fall i grått numera. Och det området vi nu förbereder med plattor för eventuellt swimspa eller för vanlig bubbelpool, där kommer vi att skapa fina rabatter och ev. sätta höga betongkrukor för att dölja en del av poolkanten och göra ytan vacker. Mitt mål är att även plastpoolen, som blir vårt mellansteg, ska kunna kamoufleras en hel del. Jag får visa er i sommar!

Ha en fin fortsättning på er vecka ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bild 1: produkt- och inspirationsbild från hemfint.se
Bild 3: produkt- och inspirationsbild från stonefactory.se
Bild 2 & 4 produkt- och inspirationsbild från spakompagniet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar