fredag 14 februari 2020

ALLA HJÄRTANSDAG-FRISYR...CRAZY HAIR DAY!

Idag på Alla hjärtans dag hade min dotters skola Crazy Hair Day. Vi slog ihop dessa två teman och gjorde vår vildaste hårkreation hittills! Den var inte så svår att göra faktiskt. (Det är viktigt att använda mycket balsam i håret när frisyren ska tas bort!) 😉



Detta behöver du:

Piprensare (Vi använde röda och guldglittriga)
Hårnålar
Gummisnodd
Två mycket lätta och små nallar (...eller vad du vill sätta i håret)
Klämmor med blommor 
Ett fast/hårt hårspray
En borste och en kam 

Dagen innan hade vi format ett ganska stort hjärta med tvinnade piprensare (röda och guld) och snurrat en piprensare längst ner på hjärtat att fästa med sedan.


Vi ville ha två nallar i och med att det var Alla hjärtans dag, så vi tvinnade först ihop dem med röd piprensare. Vi snurrade sedan fler långa piprensare runt nalleparet och lät långa ändarna sticka ut  både på fram- och baksida på nallarna, att fästa med (se bilden med allt material).

Borsta håret noga, och sätt upp det i en vanlig stram tofs mitt uppe på huvudet. Vi lät två luggslingor hänga ner som senare lockades. Gummibandet ska sitta åt ordentligt så att frisyren håller. Surra först fast hjärtat runt hårnodden/hårtofsen med hjälp av piprensardelen som du lät sticka ut nere i botten av hjärtat. Fäst och surra ordentligt. Börja sedan turpera håret så mycket du bara kan med kammen. Sparya spraya med hårsprayet!

Fäst nallarna, eller vad du väljer att ha i håret, framför hjärtat genom att snurra piprensardelarna runt hårsnodden/hårtofsen. Börja sedan att forma håret som du vill ha det och sätt i hårnålarna. Fäst dina klämmor med blommor där det passar (vi gjorde våra blomklämmor av blommorna från en ljusmanschett och stack i vanliga hårnålar i dem). Spraya spraya.



Denna frisyr passar ju till vilken "galen hårdag" eller fest som helst!

Lycka till och ha det så kul! ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar