onsdag 20 februari 2019

ENHÖRNINGSKALAS DEL 5 • FEM DUKNINGSTIPS!


Visst känner man sig välkommen när någon har dekorerat bordet extra festligt! Och när det vankas Unicornkalas blir det lätt en riktigt sprudlande känsla på temat. Här nedan kommer våra små tips på dukning. Och har ni missat de andra inläggen om Enhörningskalaset så kommer några länkar här:

1-  Inbjudningar till enhörningskalas

2 - Aktiviteter och enhörningsburk till slime
3 - Godispåse i supersöt enhörningsmugg
4 - Enhörningscupcakes med guldiga öron och horn


GÖR EN HÄRLIG DUKNING TILL UNICORNKALAS - VÅRA FEM TIPS !

1. Som alltid när man ska ha ett tema på sin fest, så välj ut endast några färger som ni vill ska vara genomgående. Vi valde rosa, guld och vitt till detta kalas.


2. Om ni har gjort cupcakes, tårta eller något annat fint & gott i enhörningstemat, och det tål att stå framme ett litet tag, ställ fram det på bordet precis innan gästerna kommer. Gärna på ett lite högre fat. Det gör mycket till kalaskänslan! Antingen står det som dekoration när man äter huvudrätten, eller så äter man efterrätten eller tårtan först helt enkelt, så gjorde vi! Det finns inga kalasmatregler för enhörningar. Den omvända ordningen uppskattades mycket! 😉💕. 


3. Gör placeringskort med enhörningar. Min dotter fixade sina placeringskort själv, de blev jättegulliga. Hon vek ett mindre, lite tjockare pappersark på mitten. Vill man inte rita så kan man ju t ex köpa klistermärken med enhörningar eller annat passande och sätta på korten. 


4. Även om man använder engångstallrikar och muggar så kan det bli riktigt fint. Man har ju ännu större chans att pimpa och välja något som passar till sitt tema när man använder engångsprodukter. Det är fint att ha två tallrikar på varandra. En till huvudrätten och en till efterrätten. De guldprickiga pappermuggarna och faten hittade jag på Rusta och de lite mindre guldtallrikarna är från TGR.


5. Det kan vara roligt att lägga någon dekorativ "enhörningsöverraskning" vid varje tallrik. Vi hittade jättefina och billiga diadem på TGR som fick pryda gästernas platser. Det blev också effektfullt då alla sedan gick omkring med dessa under hela kalaset. Här är ett tips på att göra egna diadem. Man kan även hitta andra små prisvärda enhörningssaker på t ex TGR och Normal (små pennor, suddgummin, klämmor osv). Eller så har man söta enhörningar på servetterna. Vi valde att ha enfärgade, guldfärgade servetter då det var en hel del som hände på bordet ändå!

I mitten av bordet gjorde vi en "slinga" av guldiga serpentiner, guldiga prinsesskronor och ljusslingor med rosa rosor. Det finns många fina och billiga batteridrivna ljusslingor att köpa idag på t ex Rusta, Jysk eller Clas Ohlson. Ljusslingorna ersätter tända ljus på barnkalaset och är verkligen effektfulla.

Det är alltid roligt och bra att barnen får vara med när man förbereder för deras kalas! Då lär de sig mycket, det är mysigt att göra det tillsammans och de förstår att det ligger ganska mycket jobb bakom ett sådant här party. 

Ha nu en riktigt fin avslutning på er vecka ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar