tisdag 12 februari 2019

ENHÖRNINGSKALAS DEL 4 • ENHÖRNINGSCUPCAKES

UNICORN CUPCAKES ISTÄLLET FÖR TÅRTA

I lördags hade vi kalaset för Neimi. Det blev jättelyckat och kul! Kvällen innan gjorde vi dessa gulliga cupkakes. Några fick horn av sockerpasta och nio stycken fick ett tårtljus som horn. Det var Neimis egna smarta idé, när vi diskuterade hur vi skulle sätta nio ljus i kakorna nu när vi inte skulle ha någon tårta. På ICA hittade vi guldiga, skruvade, lite tjockare tårtljus - precis vad vi letade efter!


SÅHÄR GÖR DU VÅRA BUSSÖTA CUPCAKES MED GULDIGA ÖRON OCH HORN

Baka muffins eller köp färdiga (som vi gjorde i detta fall). Måla sedan valfria ögon på dina cupcakeformar. 
Jag kollade många olika varianter av unicorn cupcakes på Youtube och fastnade för ett från CupcakeJemma som vi använde som grund. Vi fixade guld inne i öronen istället för rosa och gjorde lite andra justeringar, men det var superbra att titta på hennes klipp först. Hornen och öronen är gjorda av vit sockerpasta från Odense, som b la finns på Panduro. Den ätbara guldfärgen vi köpte är  från lyckasmedmat.se , den fungerade mycket bra. 
När man gör hornen så tvinnar man ihop två smala konformade stänger av sockerpastan, skär av där man tycker att längden är bra och sticker sedan in en tandpetare (gärna lite längre tandpetare än vad vi hade. Doppa den i vatten innan så fastnar den bättre inne i hornet). Låta både horn och öron torka en stund innan de målas.
Öron= en större och en mindre cirkel på varandra och sedan klämmer man ihop i båda ändarna.  För att få dem att sitta ihop så pensla på lite vatten på den stora cirkeln innan den lilla trycks på. 
Vi gjorde tre olika färger på Leilas goda frosting och fyllde spritsstruten med alla tre, så att det blev regnbågsfärgade cupcakes. Det går utmärkt att göra klart dem kvällen innan kalaset. Jag sätter alltid höga glas mellan dem innan jag lägger på plastfolien, då rör inte plasten den fina dekorationen och frostingen. 

Det roligaste - vi dekorerade med vackra "sockerblommor", strösselkulor och hjärtan. Cupcakesen fick stå framme på bordet när gästerna kom, de gav verkligen direkt den rätta stämningen till kalaset. När det var dags att sjunga för födelsedagsbarnet så tände vi ljusen och bytte ut ett mot en sprutande, sprakande isfackla. Det blev precis samma festliga kalaskänsla som med en tårta. 

I nästa inlägg om kalaset blir lite inspo om dukningen, sedan har ni alla tips ni behöver för att fixa till ert eget Enhörningskalas!

Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar