lördag 24 juni 2017

ATT TA BESLUTET NÄR MAN FÅR EN TOMT

Hejsan, hoppas ni haft en riktigt skön midsommar. Vi fick mycket regn men även en härlig dos av midsommarstång, "små grodorna" och god mat i glada vänners lag.

I dag berättar jag om när vi fick tomten. Lite galet var det allt.
Vi bytte detta...


...mot detta. Hur tänkte vi där? ;-)

Oväntat men spännande

Huset vi bygger kommer att vara vårt tredje hus och vårt sjätte gemensamma boende på ca 11 år. Så vi känner att vi har ganska bra koll på vad vi vill ha och var vi vill bo. Sedan kan vi inte få exakt det vi hade valt om vi fick önska helt fritt, men vi har en vision och vill komma så nära den vi kan. 

Vår resa till Villa Ljungberg började i maj 2016 när vi precis höll på att avsluta en stor renovering av ett nyköpt hus. Vi hade tidigare fått erbjudanden om att köpa några tomter, men av olika anledningar tackat nej till dessa. Nu trodde vi att vår chans att få bygga, där vi ville i Helsingborg, var minimal. Så vi köpte ett hus, som vi skulle renovera och bo i ett tag, tills huset vi ville landa i dök upp.

Så när nu detta hus var klart och Mange en lördag, bokstavligen talat stod och målade de sista penseldragen på renoveringen, sista lagret på trappan…då läste jag ett mail från kommunen om att vi erbjudits att köpa en bra tomt, där vi ville bygga. Jag hade verkligen blandade känslor när jag gick ner till honom och berättade nyheten. 


Att våga "hoppa"

Först blev vi lite matta, men bara några timmar senare hade vi bestämt oss, och skålade för ett nytt projekt. Ett projekt som kom oväntat men som vi verkligen såg framemot. Det kan kännas lite motigt när man vet att man har en lång period framför sig med, husförsäljning, flytt, magasinering av ägodelar, mellanboende osv, men har ni en dröm om att bygga ert hus och har möjligheten att göra det ekonomiskt, så ta chansen om den kommer. Så spännande och givande detta är!

Försäljningen av det nyrenoverade huset gick på en vecka och det var ett ungt par som skulle flytta ner från Stockholm som köpte det. Jag kunde inte hjälpa att tycka det var bra att det var trevliga människor, med sitt första barn på väg, som skulle flytta in. Vi tyckte att huset hade en så skön känsla nu, och var säkra på att det kunde skänka en familj mycket glädje.

För oss väntade nu planering och att starta hela processen!

Som ni nog förstått så betyder hemmet mycket för mig. Imorgon får ni läsa om min härliga etagelägenhet, och få tips på hur ni skapar ett hem som ger energi och laddar upp.

Må så gott ♡ Mia

Interiörbild:  mäklarfotograf: Peter Koppe, Snowwhiteseven Photo AB

Bild på tomt: Mia Ljungberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar