måndag 19 juni 2017

BARNKALAS MED ETT KUL TEMA - ANGRY BIRDSArga fåglar och glada barn!

Något som vi tycker är roligt hemma hos oss, är barnkalas med tema. Barnen är alltid med och bestämmer temat på sina kalas och hjälper till med förberedelserna.  

När temat är valt "googlar" jag fram bilder och gör t ex vimplar, små märken till godispåsar placeringslappar med namn till glasen, servettningar av papper och kanske ”cake pops”. Jag visar i ett inlägg senare i veckan, hur man lägger upp enheterna och gör tårta och pizzor. Jag har tillgång till layoutprogram men bilder går ju annars att lägga in i Word, Powerpoint och andra liknande program som många har i sina datorer. Utskrifter kan göras på din egen skrivare eller på digitaltryckerier. 

Färgerna på servetter, ballonger, serpentiner och godispåsar är också ett lätt sätt att fånga och förstärka det tema man är ute efter. Gör enkelt servettringar av papper med t ex en figur på. Lekarna (eller en del av lekarna) får gärna innehålla något som knyter an till temat.  

Det kan vara bra att ha något pyssel planerat. På detta kalas fick alla barnen klippa ut vilken AB-fågel de ville vara och klistra in i sitt ”stämpelhäfte”. De stämplade sedan av, med Ikeas stämpelpennor, för varje gren eller uppgift de klarade i vår ”hinderbana” som du ser några exempel på i bilderna nedan. Barnen fick också göra sina egna små AB-pizzor (Alla ingredienser förberedda i små skålar). Sedan finns det ju massor av annat kul att hitta på! 

Bilderna är i från Antons Angry Birds-kalas.

Må så gott ♡ Mia 


Vi tänkte ut provgjorde små AB-pizzor innan kalaset. Hur vi gjorde kan du läsa lite senare i veckan. På bilden till höger ser du barnens Angry Bird-pizzor på kalaset, de blev ju bara så galet underbara! Med små vimplar köpta på TGR som vi skrev barnens namn på, höll vi koll på pizzorna.

Att en pappersgrej fylld med godis kan vara sååå rolig! 

Party!
En enkel och kul lek var att spruta ner en boll med vattenspruta. Bollen målades jag till en fiendegris med tuschpenna. Boll, vattenspruta, hink med vatten, en upp- och nervänd hink att sätta bollen på. Sedan fick de b la ”stafettspela” på AG-spel på ”Padda” och TV, och slå golfbollar (= Angy Birds-ägg) i en liggande hink.
Bland lekarna i AG-kampen hade vi ”Sätta knorren på grisen”. En stor utskrift på en AngryBird-gris utan knorr + en penna/krita och en bindel. Sätt upp utskriften på en bit engångsduk på en vägg. En annan lek var att en i laget kastade in små vita bollar (= Angy Birds-ägg) i studsmattan som den andra lagkamraten skulle fånga med en stor håv.

Att klippa, klistra, dekorera och hjälpa till ingår om man vill ha ett härligt tema på sitt kalas.Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar