tisdag 20 juni 2017

KLINKER MED BETONGKÄNSLA I BADRUM, HALL OCH KÖK

Val, val, val...ända in i kaklet

Igår blev vi klara med valen av kakel, klinker och fog! Vi vill ha mycket trägolv i huset, men att bryta av med klinker, även på andra ställen än i badrum är både vackert och praktiskt. Vi ville ha stilrena plattor med endast lite struktur. Vi letade efter plattor med betongkänsla, men ändå med en mjuk och relativt lugn finish. Efter en hel del tänk och vånda har vi bestämt oss.

I "Dast stenhus standard" ingår 30x30 plattor från Interni kakelstudio för 350kr/kvm på dessa ytor. Det vi nu väljer utöver det kostar mellanskillnaden, och då tillkommer även extrakostnader för läggning av större plattor osv.


I hall och kök


Som jag nämt tidigare så vill vi ha samma platta i hall och kök som som vi valde i det hus vi renoverade förra året - 60x60 Rango Concept Grigio. En granitkeramikplatta med rak kant, som har en diskret betongkänsla. Med cementgrå fog, och så tunna fogar som möjligt, blir intrycket homogent och fint.

Även stänkskyddet i köket kommer att vara 60x60 Rango Concept Grigio.


I båda badrummen 


Här har vi valt Interni kakelstrudios platta Pro Double Light Grey. Även denna en granitkeramikplatta med rak kant, men med en linjär, lite mer tydlig struktur än Concept Grigio. Fogen som är närmst denna färg är monofog Hellgrau. Vi hade gärna valt även denna platta i 60x60, men det tillåter inte budgeten, man får sätta gränsen någonstans. Jag är säker på att 30x30 också blir jättefint...vad är en bal på slottet? ;-)

I fallet i dusch och badkar måste vi ha Pro Double Light Grey mosaik 55x5. På badrumsväggar har vi valt en vit 20x40 liggande matt kakelplatta - Pro White, med VIT fog. Vi har tidigare och även nu blivit avrådda att ha vit fog, men efter att ha haft det till vitt kakel i fyra år i badrummen i vårt första hus, så känner vi inte att vi vill hoppa över det. Visst är det mer pyssel. Man ska helst impregnera utsatta ytor som vid dusch och badkar, och man får använda fogrent när man städar. Men det får det vara värt, jag vill ha det så lite "rutigt" som möjligt.

Att ha samma val i båda badrummen, tycker jag ger en skön enhetlighet till husets interiör.

Inte så lätt att välja fog i och med att jag som sagt vill att den ska synas så lite som möjligt på både väggar och golv. Färger och toner ser väldigt olika ut beroende på ljus och vinklar, det var lite ångest innan valet var gjort.

I uterummet

I uterummet blir det också ett golv med Pro Double Light Grey som passar fint till den valda grå kulören på skjutdörrspartierna.


I grovköket

Och i grovköket har vi valt att gå ett snäpp mörkare - Pro Double Antracit med atracitfärgad monofog. Snyggt...och smutsvänligt.

Adam som är vår kontaktperson på Internin Kakelstrudio i Helsingborg har verkligen varit till stor hjälp i processen. Kunnig, vänlig och serviceminded, tummen upp för honom. Han står här i en "miljö" med Pro Double Light Grey med monofog Hellgrau på väggarna och Pro Double Antracit med monofog Antracit på golvet. På bilden ser ni också den snygga linjära strukturen i plattan.

Hoppas detta kan hjälpa någon av er som är ute i kakel-&-klinker-djungeln och letar.

Må så gott ♡ Mia


Bilder: Mia Ljungberg och produktbilder från Interni Kakelstudio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar