fredag 16 juni 2017

VÅR HUSLEVERANTÖR OCH FASADRITNINGAR
Tada, vårt hus!

Huset kommer som sagt att vara kritvitt. Till det har vi valt ett tak med mörkgråa takpannor, ljusgråa fönster och dörrar. Mellangråa trädetaljer vid entré, i carport och på uterum kommer att mjuka upp och ge en skön kontrast till det vita. Stuprännorna är i aluminiumfärg. 

Det är ett 1,5-planshus med utstickande huskropp för vardagsrum och uterum som båda har hög takhöjd. Huset blir 173 kvm plus ett isolerat uterum på 15 kvm, och en sidobyggnad med en carport och ett förråd på ca 24 kvm.

Vi hade gärna velat ha ett förhöjt väggliv på ovanvåning, men det kostade så pass mycket, att vi fick välja bort det till fördel för andra val som t ex högre takhöjd på nedervåningen, synliga takbjälkar på ovanvåningen och en härlig frontespis, som kommer att ge ovanvåningen och TV-rummet där, en skön öppen känsla.Vi valde ett arkitektritat hus hos en meriterad och seriös husleverantör, Dast Stenhus De gav ett mycket proffsigt intryck, hade bra referenser och det är fina grundval i husen…som man senare givetvis ändå betalar för mycket för att ”gradera upp”.  På bilden ser ni en interiörbild från Dast Stenhus, från ett hus med samma känsla som vårt.

Att få vara med och påverka vårt hus var viktigt för oss. Hela bottenvåningen ritade vi t ex om själva till en lösning vi älskar. Vi valde att bygga huset med totalentreprenad. Några vi känner har hållit i mycket av detta själva, och ett annat par har byggt sitt stenhus helt själva, men sina egna händer typ…vi har bara börjat processen, och till dem, Sara och Andreas, säger jag ”reeespect”!

Ha en skön dag och hoppas ni får njuta av en riktigt go fredagskväll när den väl kommer.
Må så gott ♡ Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar