torsdag 20 juli 2017

ATT FÖRVANDLA IKEA "RAST" TILL SNYGG FÖRVARING

Trolla fram det man inte hittar...


I huset vi renoverade så letade vi med ljus och lykta efter vita, mycket grunda byråer eller skåp,
max 30 cm djupa. Vi behövde förvaring i grovköket under en lång grund bänk. Oj, vad vi letade, men hittade inte vad vi sökte. Alla byråer vi hittade var djupare. Vi visste att skulle vi bo kvar i det huset så skulle vi om ett tag göra om grovköket totalt med klinker, ny inredning osv, så att platsbygga var inte aktuellt. Vi ville inte lägga för mycket pengar på lösningen. Jag fick då en idé om att trolla lite och göra om Ikeas obehandlade budgetbyrå RAST, som endast är 30 cm djup.

Ikeas RAST är i sin grund mycket långt ifrån min stil och smak. Men slutresultatet blev över förväntan, och funkade jättebra. Vi målade den vit. Den är obehandlad så även när vi målade den två gånger såg man lite av träet igenom, det lät vi vara så. Innan målningen så spacklade vi igen hålen för "knopparna" och när den var färdigmålad satt vi istället på Ikeas handtag BLANKETT i överkant på lådorna. De gjorde jättemycket för att ge en modernare känslan till byrån.

Här ser ni min planering. Ikea Dröna, Kuggis och Pluggis gjorde förvaringen komplett.Jag har inte den bästa bilden på byråerna på plats, men här ser ni dem till vänster under bänken. De smälter in och funkar bra. Det blev dessutom en riktigt billig lösning, två byråer för ca 700 inklusive färgen och handtagen!


I det nya huset kanske vi kommer att använda dem längst med väggarna i någon av barnens rum innan vi vet hur vi ska bygga in förvaringen, då ovanvåningens sovrum kommer att ha snedtak.

Ja, ibland får man fixa lite för att få till det man vill. Det kan finnas potential i en hel del möbler som man kanske först dömmer ut. Ta en extra titt!

Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Bilder: Mia Ljungberg och produktbilder från Ikea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar