onsdag 19 juli 2017

GÖR BALLONGDJUR, DET ÄR ENKELT!


Överraska med ballongdjur - Ett roligt sätt att göra barnen glada på


Man har ju sett de där figurerna göras massor av gånger, och barnen har fått sådana på kalas och i nöjesparker, men inte trodde jag att det var så enkelt att göra dem ändå. 

"Tricket" är att man ska ska dela upp ballongen genom att tvinna varje del och genom att snurra/tvinna kan man också sätta ihop två delar där ballongen "går ihop". Ja, titta på youtube så förstår du vad jag menar.

Vi fick våra första figurballonger som en överraskning i en "presentautomat" på Cypern, av alla ställen. Och då var jag ju tvungen att kolla upp och testa. Pump rekommenderas, det kom en liten pump med i paketet vi fick. De ballongerna som vi hade, som ni ser på bilden ovan, var lite kortare än de vanliga. Men man kan köpa figurballonger på t ex Clas Ohlson 20 st för 29,90 kr. Slöjddetlajer har 50 st med pump för 69 kr
Så det är lätt att få tag på. De finns visst även i hjärtform.

Det är faktiskt inte bara barnen som uppskattar detta. Vi plockade fram ballongerna när vi hade en middag. Efter att vi gjort figurer till barnen så låg ballongerna framme på bordet...det blev framåt småtimmarna väldigt många galna ballongfigurer och kreativa lösningar. Tyvärr finns inga bildbevis på detta. Men alla som provar blir lite fascinerande över hur roligt och lätt det är.

Det finns massor av bra instuktionsvideor och varianter på figurer på youtube. Här är några från Therese Cool:

HUNDBLOMMAPIRATSVÄRDORM

Sedan kan man ju alltid avancera...


FJÄRIL och ELEFANT av Therese CoolHUND av "Twisted sister".


Och snäppet svårare 

Sergey Loginov - helt otrolig! Man blir glad.

Neimi hade kul med vår samling av lite enklare, men fina figurer, och de höll formen i flera dagar.

Vi har ännu inte testat på ett barnkalas, men nu fick vi en liten "trea", och allt börjar om, härligt. Så många ballongdjur ska det bli!

Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bild 2 och 3: Bilder från Youtube från Therese Cool
Bild 4-8: Bilder från Youtube från Sergey Loginov
Bild 1 och 9: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar