söndag 9 juli 2017

IKEA KÖKSÖ, EFTER EGEN RITNING

Social köksö med förvaring

Jag ritade köksön i huset vi renoverade förra våren. Vi ville ha en köksö där man satt mittemot varandra. Resultatet blev mycket bra. Vi hade gärna haft en liknande köksö i kommande hus, men det funkar inte riktigt där, utan det blir barsittning längst med långsidan som ju är det vanligaste. Det blir jättebra det med, men jag kan verkligen rekommendera att kunna sitta mittemot varandra. Vi använde ofta denna plats, och kunde välja var vi ville sitta och äta - i baren eller vid middagsbordet.

Med min ritning gjorde vi beställningen på Ikea. De kunde inte ge någon garanti på bänkskivan då öppningen är lite för stor för det, men vill man kan man göra en förstärkning under skivan i öppningen...vi valde istället att inte dansa på bardisken ;-)


Här är min ritning jag tog med till Ikea, och lite "mood". Kaxiga lampor som jag älskar (Raw från Ilva) och beiga fällar som mjukar upp, följer med till nästa kök.

Ha nu en fortsatt skön söndag. För oss stundar släktkalas för vår 9-åring!  Det blir "på lokal" denna gång, då vårt mellanboende inte rymmer 22 personer. Alltid mysigt att träffa vår stora, högljudda och härliga släkt.
Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Bilder: Mäklarbilder av Peter Koppe, Snowwhiteseven Photo AB
Ritning: Mia Ljungberg


2 kommentarer:

  1. Hej! Jättefin köksö! Har ni fäst det "ensamma" benet (som ju är en bänkskiva) i golvet? Vi gör nämligen en likadan och jag funderar på om det måste fästas eller om det kan stå löst :)

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Så kul att du gillar den, tack! Vår stod löst och det funkade mycket bra. Kändes skönt att kunna flytta den om man ville och inte behöva göra någon åverkan på golvet. Sedan vet jag inte hur säkerheten med småbarn osv är när den är lös, men vår kände stabil. Lycka till

    SvaraRadera