lördag 1 juli 2017

VÅRT FÖRSTA HUS - VAD VI "TAR VI MED OSS"

Idag tänkte jag visa lite bilder från vårt första hus. När vi bestämde oss för detta hus var det inte byggt än. Så på ett sätt kan man säga att vi har varit med om ett husbygge tidigare. Men detta var ett serieproducerat hus och det mesta var ”satt”. 

Vi begärde dock två val som betydde mycket för huset enligt oss. Vi ville ha en vit köksö istället för en svart (köksön var jääättestor), och vi ville ha vit fog till de vita kakelväggarna i de tre badrummen, för att undvika rutiga väggar. Vi fick varningar från hantverkarna om hur smutsig den vita fogen skulle bli. Vi impregnerade fogen på de mest utsatta ytorna och använde speciell fogrengörning och ättika i bland. Vi är nog inte renligare än de flesta, men inte blev de fogarna mer smutsiga än andra fogar, inte på de 4 åren vi bodde där i varje fall. 

I mitt hem vill jag ha ljus och rymd som balanseras upp av naturliga material och sköna jordiga toner. Gröna växter är viktigt och jag vill att varje rum är välkomnande och känns personligt. I vårt första hus fanns en bra grund till detta.

Det var en del i det huset vi älskade och en del vi inte ville ha i nästa. Huset vi bygger nu är det tredje vi bor i så vi hoppas på ”tredje gången gillt”.

Ett tre våningshus med en stor terass på översta våningen. Väldigt häftigt och vackert, men inte det vi vill ha igen.

Ett stort plus med huset var de stora fönsterpartierna. Det tar vi med oss. Ljusa trägolv, det är för mig ett måste i nya huset.


På våning tre - härligt, men alla fönster på alla håll gjorde det extremt varmt på sommarhalvåret trots lamellgardiner.

Trädgården anlade vi själva. Läs om den i tidigare inlägg.


En stooor köksbänk. Huset hade många dimbara spottar, vilket vi verkligen tyckte mycket om. Det var lätt att skapa stämnings i rummen på eftermiddagar och kvällar.
Terassen på våning tre var fantastisk. Den kommer man alltid att minnas. Det var vårt "getaway" under sommarmånaderna. Men mindre praktiskt att forsla mat upp och ner för alla trappor. när man bor på tre våningar. Ett fint uterum blir det i stället i huset vi bygger, så kan man sitta där även "en svensk sommar" och på vår och höst.


Spottar i trappan är något vi vill ha igen.


I morgon och i veckan kommer jag att skriva om våra uterumsplaner, att det var överraskande enkelt att sylta & safta, fortsättningen på bygget m.m. Ha en fortsatt skön lördag!
Må så gott ♡ Mia


Du hittar mig även på intagram @villaljungberg

Bilder
Interiört: Michael Carlsson, dinbild.com/Mäklare Niklas Alexén, Af Ekenstam Mäklarbyrå.
Exteriört: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar