söndag 27 augusti 2017

EN SNYGG "HÄNGANDE" UTBYGGNAD

Hejsan! Idag tog vi en fika i nya Allerum Golfrestaurang. Oj, vad fint där är, det kommer snart lite om det här. Men idag ska jag visa er något smart och snyggt som våra vänner gjort. De bor i en jättefin etagelägenhet i ett 60-talshus, som byggdes om till lägenheter 1999. 

DE TROLLADE FRAM ETT RUM TILL

2015 ville familjen bygga till ett rum och bestämde sig för att utnyttja de majestätiska 8 metrarna i tak som de har i delar av lägenheten.

De var lite oroliga att rummet skulle ta för mycket av ljuset ovanför kök och matplats, men takhöjden som blev kvar där var mycket hög ändå. De satte dessutom inbyggda spottar under tillbyggnaden, vilket till och med gav matplasen en skönare känsla.

De hade en egen idé om hur de ville bygga till rummet på ovanvåningen, men anlitade en duktig arkitekt för att utnyttja ytan maximalt och få rätt på ritning och konstruktion. Arkitekten de anlitade heter Pierre Dupont.

Flickrummet är fräscht och krispigt, med ett blått/grått/vitt-tema. Tjejen som bor här håller just nu på att ändra om lite, så vi får se hur det ser ut om ett tag. Rummet är ca 7 kvm, men känns betydlig större med alla ljusinsläpp och den väl tilltagna takhöjden. En loftsäng ska in nu i dagarna, vilket också kommer att ge mer yta. 


Som solskydd finns en markis på utsidan och lamellgardiner på insidan, och det behövs. Det är inte ont om ljus här.Ett av de gamla ytterfönsterna byttes ut till ett nytt öppningsbart. Här tänkte man på allt.


De beräknar att utbyggnaden inklusive takspottarna under till, kostade ca 100.000 SEK minus ROT-avdrag. Det var Klomar Bygg som gjorde jobbet åt dem. De har gjort ett bra jobb tycker familjen, och jag håller verkligen med dem. Ni ska få en titt på resten av lägenheten snart.

Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar