torsdag 31 augusti 2017

LITE OM TILLVAL VID HUSBYGGE

Hejsan, Detta blir kanske inte det mest inspirerande inlägget...men viktigt att ta upp.

TILLVAL KAN MAN OFTAST INTE LÅTA BLI...

Hur det än är så är det ju detaljerna som gör det. Valen är det som gör huset originellt och sätter den prägel på huset som man önskar. Och så är det ju så underbart kul att skapa "skalet" och interiören själva!

Dast:s upplägg så är där förvalt bra lösningar från seriösa leverantörer som Ballingslöv, Elitfönster, Ekstrands dörrar osv. Sedan kan man dra ifrån och lägga till i förhållande till den summan som förvalet/standardvalet innebär.


TILLVAL VI GJORT I VÅRT HUS

Vi har ändrat golvet och trappan till ett ljusare trä, ändrat trappräcke till glasräcke, många fler spottar än de få som ingick, inklusiveinfällda spottar i trappan. Vi har ändrat alla fönster, lister och Hajomdörrar till vit S-0500N (kritvit). Fler ytterbelysningar än vad som ingick, varmvatten i vattenutkastet utomhus, nischer i väggar, minispottar i nischer och fönster, helkaklade badrum, extra höjd i tak på nedervåningen, bytt kulör på ytterdörrar, större klinker i hall och kök, inbyggd garderob i hallen. Vi har lagt till ett entrétak med träspaljé, gjort många olika tillval i kök och badrum, takpannor istället för råsponttak, betongtrappsteg upp till tre av ytterdörrarna, upp i nock och synliga takbjälkar på ovanvåningen. Och sist men inte minst så bygger vi ett uterum, som ju är ett ordentligt tillval.


DET BLIR ALLTID DYRARE ÄN VAD MAN RÄKNAT MED

Vi var ute i många butiker och tittade på kök, fläktar, fönster osv. Tokkollade runt på nätet och hade täta avstämningar med Martina som är ansvarig för tillvalen på Dast Stenhus. Det var flera val vi gjorde som inte blev mycket dyrare än ”originalvalen”, men mycket snyggare enligt oss. Sedan var det även många val vi ändrade där vi till sist landade på en summa som blev mycket mer än vad vi trodde det skulle bli från början. Som så många berättat för oss, så blir oftast ett husbygge dyrare än vad man tror, och vad byggbolagen skriver i sina kalkyler. En hel del av den summan brukar ligga i tillvalen. Bra att ha med sig.

Ja, även om det känns i plånboken så är vi mycket nöjda med de val gjort.

Må så gott ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Från Dast Stenhus, b la från hemsidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar