torsdag 24 augusti 2017

VÅRA VAL FÖR LJUSA TIDLÖSA BADRUM


TVÅ VIKTIGA RUM

Badrummet, där vill man att det ska vara fräscht och praktiskt, men ändå varmt och mysigt, eller hur? Vi kommer att ha en mycket sparsmakad grund. Samma val i båda badrummen, förutom att det är badkar i ett och duschväggar i ett. Piff och färger adderar vi med korgar, lyktor, växter, handdukar m.m.

Dast Stenhus:s upplägg är där förvalt bra lösningar från seriösa leverantörer som t ex Ballingslöv i badrummen. Sedan kan man dra ifrån och lägga till i förhållande till den summan som förvalet/standardvalet innebär.


Vi valde Ballingslövs tvättställ Square 80 cm tillsammans med deras stilrena kommod Bright i vitt, och fronten Look, som har ett infällt handtag. Blandaren till handfaten är Hansgrohe Talis och sedan valde vi en snygg planspegel med en så enkel belysningsprofil som möjligt. Jag har tidigare skrivit om valet av kakel och klinker i badrummen. Vi har valt Interni kakelstrudios platta Pro Double Light Grey 30x30. En granitkeramikplatta med rak kant, men med en linjär, lite mer tydlig struktur än Concept Grigio. Fogen som är närmst denna färg är monofog Hellgrau.

I fallet i dusch och badkar måste vi ha Pro Double Light Grey mosaik 55x5. På badrumsväggar har vi valt en vit 20x40 liggande matt kakelplatta - Pro White, med VIT fog. Vi har tidigare och även nu blivit avrådda att ha vit fog, men efter att ha haft det till vitt kakel i fyra år i badrummen i vårt första hus, så känner vi inte att vi vill hoppa över det. Visst är det mer pyssel. Man ska helst impregnera utsatta ytor som vid dusch och badkar, och man får använda fogrent när man städar. Men det får det vara värt, jag vill ha det så lite "rutigt" som möjligt.

Detaljer - vi har dimbara, infällda spottar, Junistar Gyro och en nerfälld golvbrunn i duschen, Purus Square.

Badkaret blir Westerbergs Salt. Vi sätter upp duschstången Hans Grohe Unica Reno och INR:s diskreta duschvägg
, så att man kan duscha smidigt även i det badrummet.


Och det krävs ju en del "piff" och uppmjukning till dessa lite strikta badrum. Kanske blir det den fina lyktan Cubix från Housedoctor som du hittar på Rum21, korg från H&M Home och gossiga badlakan från Hemtex. Den biten är ju något av det roligaste i hela projektet!

Idag ska vi på första arbetsplatsmöte i huset, yes! Jag ska visa er lite från det snart.
Ha en fortsatt bra dag ♡ Mia

Bilder: Produktbilder från, Rum21, H&M Home, Hemtex, Ballingslöv. INR, Westerbergs, Hansgrohe, Purus, Interni Kakelstudio, Netto och Junistar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar