torsdag 17 augusti 2017

TAVLOR MED POMPOMS OCH IKEA-RAMAR


DESSA KONSTVERK BLEV DET AV VÅRA SMÅ POMPOMDJUR!

Som ni såg igår så hade vi gjort små fina djur av garnbollar. Jag ville gärna använda dem till något och se till att man kunde titta på dem ordentligt. Egentligen skulle jag velat ha två djupare tittskåp, men de jag hittade var inte i den stil jag ville ha. 

Jag hittade tittskåpet KASSEBY från IKEA för endast 149 kr (!), som var lite lite för grunt för de stora djuren, men jättefint. Så det fick det bli till Neimis stora tavla. Antons kanin till Linus fick bo i en RIBBA 23 x23 ram från IKEA för 49 kr.


Anton som är 9 år tycker ofta att det är kul att vara med ett litet tag när vi pysslar, han gör typ en sak och sen är det bra. Det räcker ju. För honom är det nog mer den sociala biten, att man gör något tillsammans som lockar. Han skapade denna fina Herr Kanin och ville ge den till lillebror som bara är några månader, hur sött!? ♡ ♡ ♡. Jag tog bort glaset och klädde bakgrundsskivan med ett beige-vitt-randigt presentpapper (den kaninen får dammsugas ibland😉). Bomullssvansen fick ryka, och bollen är ordentligt uppklistrad med limpistol. Jag klistrade även fast spetsarna av öronen i passpatou:n, då det är bra med flera fästpunkter för att hålla uppe den.


Nedplitade ord som kommer att värma lillebrors hjärta när han blir större.

Jag fick här om dagen en idé om att kanske göra en mobil till Linus av små pompom-djur. Får se, men visst hade det varit gulligt!? 


I tittskåpet sitter en grå polyetenskummatta i bakkant så jag fäste pompomdjuren med små diskreta nålar. Tänker att vill vi ha den liggande när vi inreder rummet, är det lätt att flytta djuren. Ett tips när man ska sätta upp många av de minsta pompomdjuren, sätt ihop vissa i små grupper, så blir intrycket mindre plottrigt och slutresultatet snyggare. Se till att göra de stora bollarna mindre än ca 5-6 cm i diameter om ni ska använda KASSEBY, nosar och ögon ska också få plats.


Neimis är som jag, har hon börjat skapa kan hon inte riktigt sluta, så det blev ett härligt konstverk med hela familjen pompomdjur. Nu får dessa dyrgripar läggas in i en garderob och tas fram så fort barnrummen ska fixas i nya huset. Gissa om jag längtar!

Må så gott ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Bilder: Av Mia Ljungberg och produktbild på Ikea Kasseby

2 kommentarer:

  1. Super blog and very interesting information which I always wanted to search many article but you article is really fantastic.
    tavlor

    SvaraRadera
  2. Hi Isabel! I hope you have had a wonderful Christmas. Thank you so much for telling med this, it really made me happy to hear! Is the "translation button" working OK for you? / Mia :-)

    SvaraRadera