lördag 19 augusti 2017

TOPPLISTAN PLATS 10-6 • GAMLA SAKER SOM LYFTER INREDNINGEN

Hejsan, hoppas ni har en riktigt skön helg.

Även om man vill bo modernt så ger en ärvd sak eller ett loppisfynd hemmet en skön kontrast till det nutida och skapar ofta en mer personlig inredningsstil. Känslan man får beror ju på vad för saker man använder i inredningen, och hur de används. Man kanske vill undvika att det ser ut som "hemma hos mormor". Jag har samlat 10 stycken tips på saker som rätt placerade kan bli som smycken i hemmet.  10 I TOPP LISTAN

VACKRA GAMLA SAKER SOM GER HEMMET KARAKTÄR

Här kommer placering 10-6 på listan.

Plats 10 - KROGAR

Klassiska korgar hittar alltid sin plats. De är användbara till tidningar, plädar och ved t ex. Har korgen en färg man inte gillar, kanske lite för gul, så kan man alltid spraymåla den (målartvätt, grundfärg och sprayfärg). Men naturell färg är oftast finast.


Plats 9 - GLASKARAFFER OCH VASER

Glasskaraffer och vaser är mycket vackert. Samlar man dem, unviker man att det blir plottrigt.


Plats 8 - BRODERADE DUKAR

En diskret broderad duk ovanpå en grövre linneduk, som på bilden, kan vara otroligt fint. I kombination med modernt porslin eller ljuslyktor, så blir det spännande.


Plats 7 - PORSLINSFIGURER

En porslinsfigur kan definitivt få stå framme, och sätt den t ex i en glaskupa så får det hela en mycket mer uppdaterad känsla.


Plats 6 - SILVER- OCH MÄSSINGSAKER


Silver, tenn, mässing och lite imitationer, kan vara snyggt. Här är en vinhink i silver som blivit en kruka, och en vacker kandelaber som pryder vilken plats som helst i hemmet.

Ha en fortsatt bra dag. Imorgon fortsätter vi med plats 6-10.
Må så gott ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar