söndag 3 september 2017

ARBETSYTA I KÖKET...

VI HÄNGER I KÖKET

Köket är numera hjärtat i de flesta hem och vi lagar inte bara mat där. Vi vardagshänger, har fest, jobbar och håller den som lagar mat sällskap där. Visst är det mysigt. Att ha bra yta i köket är därför något som också blivit viktigare.


MAXAD ARBETSYTA

I vårt första hus hade vi en gigantiskt lång köksö och dessutom en lång arbetsbänk bakom den. Det var otroligt lyxigt att ha så mycket yta att använda sig av. Riktigt så mycket arbetsyta kan vi inte få i det nya huset, men nästan, och vi kommer att ha ett överhäng på köksbänken denna gång, så vi får  ordentligt barsittning. Tre kids, då kan det vara bra med ett trevligt ställe för "snabbstopp" innan sportaktiviteterna ibland.


På denna köksö hjälptes hela familjen ofta åt att laga mat, plats till alla 👍

EN STOR KÖKSÖ I CENTRUM

Ett snyggt kök hos våra vänner. Djupet på köksön ger arbetsyta runt hela möbeln. Underbart fint med infälld spis och diskho, allt i ett.

DEN SOCIALA KÖKSÖN

I vårt andra hus ritade jag en "social köksö" med IKEA-grund, där man kunde sitta mittemot varandra. Den har jag skrivit om i ett inlägg här tidigare och där ser ni även min ritning, och moodboard. Väldigt mysigt att kunna sitta så.

MANO FRÅN KVIK


Tänk om man haft denna plats till denna! Så snyggt. Såhär skriver Kivik om den här serien: 

"Kviks köksserie Mano är dansk design när den är som allra bäst. ”Mano” betyder ”hand” på italienska – och Mano-serien från Kvik handlar just om händer och hantverk. De horisontella linjerna är del av ett designsammanhang, så alla linjer löper tvärsöver låd- och skåpmoduler, oavsett storlek och höjd. De långa linjerna i Mano-serien går igen i hela köket. Mano är alltså utvecklad utan störande element som handtag. De unika handtagsfria luckorna och lådorna är lätta att öppna både uppifrån och nedifrån."

Hoppas ni har det riktigt bra i era kök. På tisdag får ni en liten kik på nyöppnade, fina Allerum Golfrestaurang.
Må så gott ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder 1-2: Mikael Carlsson, dinbild.com

Bild 3: Mia Ljungberg
Bild 4:  Mäklarbild av Peter Koppe, Snowwhiteseven Photo AB
Bild 5: Inspirationsbild från kvik.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar