torsdag 29 november 2018

PEPPARKAKSÄNGLAR MED SVALLANDE HÅR OCH MASSA KRISTYR


Snart är det säker dags för en del av er att baka lite pepparkakor. Här kommer ett tips från oss. Vi tyckte att vår ängel-papparkaksform behövde lite lockar och glamour. 

Neimi valde en klart modigare och härligare färgskala på sina änglar och granar än vad jag gjorde. Love it!


SÅHÄR GÖR DU VÅRA GLAMOURÄNGLAR 

Köp eller gör en pepparkaksdeg och kavla ut den tunt. Rulla degstänger som blir lite smalare i ändarna. Tryck ut änglar med en ängel-pepparkaksform och lägg två stänger längst huvudet på ängeln så det blir en bena i mitten av håret, som på bilden. Forma håret som du vill ha det, kanske en liten "snurr" på slutet, eller vågigt?

"Håret" blir magiskt fint när pepparkakorna är gräddade! Änglarna är vackra bara som de är om man inte vill ha kristyr.


Några granar tyckte vi passade fint till änglarna. Den här snabba "krityrdesignen" blev dekorativ och rolig tycker jag. Vi använde färdigköpta kristytuber (Obs! Om tuberna varit i kylen så ställ dem i ett glas med varmt vatten en stund innan de ska användas, annars blir kristyren svår att jobba med. Men tuben ska inte bli allt för varm, då blir det för rinnigt).

Spritsa sedan änglarna efter behag. Vi tyckte det blev fint med glitter- och snöflingeströssel. Vi använde strösslet; Dr. Oetker Silver som finns i många butiker. Till ögon tryckte vi ut små kristyrpluppar och satte sedan direkt i chokladkulor från ett annat strössel.

Som sagt...detta gäng är ju mycket kaxigare! De änglar utan "deghår" fick här "kristyrhår" och Nonstops blev färglada julgranskulor. 

Jag önskar er ett riktigt roligt pepparkaksbak och många mysiga julfikor!
Må så gott  ♡ Mia


Jag finns även på Instagram @villaljungberg
Follow my blog with Bloglovin

Bilder: Mia Ljungberg och produkbild på strössel från Dr.Oetker 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar